Политика на приватност

Кои сме ние

Нашата страна е: https://www.herbastojanovi.com.

Ние сме Херба Стојанови ДООЕЛ од Куманово ѝ посветуваме значително внимание на заштитата на личните податоци во секој сегмент на деловните процеси, преку примена на стандардите утврдени со законските и со подзаконските прописи за заштита на личните податоци во Република Северна Македонија, како и со интерните акти на компанијата.

Оваа политика на приватност дава општи информации за обработката на личните податоци кога ја посетувате нашата веб-страница (во натамошниот текст „страница“), и/или кога ја користите на друг начин, односно кога се регистрирате на неа или кога не комуницирате на друг начин по електронски пат.

Оваа политика на приватност е во согласност со Законот за заштита на личните податоци на Република Северна Македонија, објавен во Службен весник бр. 42 од 16.2.2020 година.

Кои податоци ги собираме и зошто

Коментари

Кога посетителите оставаат коментари на страницата, ги собираме податоците прикажани во формуларот за коментари, а исто така и IP адресата на посетителот за да помогнеме во откривањето на спам.

Медиуми

Ако поставувате слики на веб-локацијата, треба да избегнувате да поставувате слики со вклучени вградени податоци за локација (EXIF GPS). Посетителите на веб-локацијата можат да преземаат и извлечат какви било податоци за локацијата од сликите на веб-локацијата.

Контакт форми

Ако оставате податоци при нарачка на производи, тие се користат само за тоа и не дозволуваме да бидат искористени за ништо повеќе од тоа.

Колачиња

Ако оставите коментар на нашата старна, тие не се задржуваат повеќе од една година.

Колачињата претставуваат мали датотеки со податоци, кои се поставени на вашиот компјутер или мобилен телефон кога посетувате одредена веб-страница. Колачињата се користат многу често од сопствениците на веб-страниците со цел да се олесни функционирањето на веб-страницата или да се запомнат вашите активности и преференции, за да се обезбеди персонализирана/приспособена содржина на веб-страницата и за да се прикаже нејзината навигациска историја. Овие текстуални датотеки може да бидат прочитани од веб-страниците што ги посетувате и да помогнат во вашата идентификација кога повторно ќе ја отворите веб-страницата.

Преземени содржини од други страни

Статии на оваа страна може да имаа преземени информации (како што се видеа, слики, и тн.). Преземените информации од друага страна се однесуваат како вие да сте ја посетиле таа страна.

Анализа

Со кого ги споделуваме вашите податоци

Ако побарате обновување на лозинка, вашата IP адреса ќе биде вклучена во пораката.

Колку долго ги задржуваме вашите податоци

Ако оставите коментар, коментарот и неговите податоци се задржуваат на неодредено време. Ова е за да можеме автоматски да ги препознаваме и одобруваме сите последователни коментари .

За корисниците кои се регистрираат на нашата страна (доколку ги има), ги чуваме и личните информации што тие ги даваат во нивниот кориснички профил. Сите корисници можат да ги видат, уредуваат или бришат своите лични податоци во секое време (освен што не можат да го променат своето корисничко име). Администраторите на веб-страниците исто така можат да ги видат и уредуваат тие информации.

Кои права ги имате

Ако имате сметка на оваа страна, или ако оставите коментар, може да побарате тие да бидат избришани. Но тоа не ѓи вклучува податоците кои се користат во административна база, правна база, или за заштита.

Кој ѓи проверува вашите податоци

Коментарите од посетителите се проверуваат од администратори и правни лица.