КОЊСКО ОПАВЧЕ

ден170

Equisetum arvense

Description

(Equisetum arvense)

Делува благопријатно кај проблеми со бубрези, камчиња песок и други уринарни проблеми.

Употреба

Една супена лажица чај се попарува со 250 милилитри врела вода. Стои поклопен 15 минути, се цеди и се пие половина час пред јадење.