ОВЧАРСКА ТОРБИЧКА

ден170

(Capsella Bursa-pastoris)

Description

Помага кај сите видови внатрешни и надворешни крварења; делува на стеснување на крвните садови; помага кај пореметен крвоток предизвикан он низок или висок притисок.

Употреба:

1 супена лажица чај се попарува со 250 mlврела вода. Стои поклопен 15минути, се цеди и се пие 30 минути пред јадење.

Пакувањето е 100 g.