СЕМЕ ОД КОПРИВА

ден110

(Urtica dioica)

Description

Помага за подобрување на крвната слика и делува благопријатно на целиот организам.

Подготовка: 100 g семе се меша со 1 тегла течен мед.

Употреба:  Возрасни – 3 пати дневно по една супена лажица по јадење. Деца: 3 пати на денвно по 1 кафена лажичка, по јадење.

За дијабетичари и алергични на мед: 2 супени лажици семе се мешаат со 1 чаша јогурт и се јаде во текот на денот.

Пакување од 100 g.