ЦРН СЛЕЗ

ден180

(Malva silvestris)

Description

Помага кај:

  • воспаленија на усната празнина и грлото,
  • бронхитис и астма,
  • воспаленија на желудник и гастрит,
  • за облоги и промивки кај алергии и црвенило на лицето.

Употреба:

1 супена лажица чај се попарува со 250 милилитри врела вода (или се кисне 4-5 часа во 250 милилитри ладна вода). Стои поклопен 15 минути, се цеди и се пие , на гладно, 30 минути пред јадење.