ЧАЈ ОД АРТИЧОКА

ден180

(Cynara scolimus)

Description

Состав :  100% чај од лист и цвет од Артичока

Чај од артичока се користи за подобрување на бубрежната елиминација на вода; ја поддржува детоксикацијата, метаболизмот на липидите и холестеролот; промовира губење на тежина; помага во протокот на дигестивниот сок и обезбедува здрав и црн дроб; содржи природни антиоксиданти кои  помагаат за природна одбрана на телото.

Употреба :

1 супена лажица чај се попарува со 250 ml врела вода. Стои поклопен 10 минути , се цеди и се пие на гладно.

Пакување од 100 g.