ЧАЈ ОД БЕЛ СЛЕЗ

ден200

(Althaea officinalis)

Description

Состав:

100% корен од Бел слез.

Коренот од Бел слез го поддржува здравјето на респираторниот тракт; има смирувачки и пријатен ефект на грлото, фаринксот и гласните жици. Го поддржува гастроинтестиналното здравје; помага за варење и одржување на цревните функции.

Употреба:

2 супени (кај деца мали кафени) лажици чај се залеваат со 400 ml ладна вода. Стои поклопен 4-5 часа, се цеди и се пијат 2-3 чаши во текот на денот , на гладно.

Пакувањето е 100 g.