ЧАЈ ОД МЕНТА

ден170

(Mentha piperita)

Description

Сам или во комбинација, Чајот од мента помага при главоболка, проблеми со жолчката; гадење и повраќање; непријатност и болки во желудникот; кај срцеви проблеми кои произлегуваат од желудникот и лошото варење. Се користи за смирување и релаксирање на нервниот систем и како антиоксидант. Благопријатен е при инхалации.

Употреба:

1 супена лажица чај се попарува со 250 ml врела вода. Стои поклопен 10 минути , се цеди и се пие на гладно.

Пакувањето е 100 g.