ШАРЕН ТРН, МАГАРЕШКИ ТРН, СИЛИМАРИН

ден180

(Silybum marianum)

Description

Шарен трн е одлична билка за детоксикација и заштита на црниот дроб. Помага при замастување, вируси и инфективни заболувања, кај псоријаза, алергии, болести на жолчката и жолчните патишта, делува благопријатно на слезината, белите дробови, бубрезите и органите за варење.